Forma1

Mit képzelsz, azt hiszed te vagy Lewis Hamilton?

A Mercedes brit pilótája nemrég a népszerű amerikai beszélgetésős műsor, a Jimmy Kimmel Live vendége volt, ahol elmesélt egy vicces történetét pályafutása korai szakaszából. Hasonló sztorival egyébként több klasszis is előállt már.

 

Nincs megállás a címvédő számára, aki a napokban több gálán és televíziós műsorban is megjelent. Legutóbb a Jimmy Kimmel Live vendége volt, ahol a sebesség kapcsán a gyorshajtás majd a „rend őrei” is szóba kerültek. Bár Hamiltont 2007-ben Franciaországban, 2010-ben pedig Ausztráliában is gyorshajtáson érték, a téma említésekor inkább egy viccesebb történet elevenített fel.
„Egyszer fiatalabb koromban – valószínűleg a húszas éveim elején jártam – állítottak félre” – kezdi a háromszoros világbajnok. „Akkoriban kerültem be a Forma-1-be és volt egy nagyon jó autóm, egy AMG Mercedes, ami iszonyatosan hangos volt. Igazából ezért állítottak félre, az autó hangja miatt. A srác odalépett az ablakomhoz és megkérdezte: mit képzelsz, te vagy Lewis… ó, hé… jó estét Lewis”– folytatta mókás történetét a Mercedes klasszisa.
Persze nem ő volt az első – és feltehetően nem is az utolsó – autóversenyző, aki előadott egy hasonló sztorit. Többek között honfitársa, Stirling Moss is mesélt egy szinte ugyanilyen történetet, de az 1950-es évek klasszisának egykori ellenfele, Juan Manuel Fangio is gyakran emlegette azt az esetet, amikor egy közúti baleset során utastól a koccanásban érintett kamionsofőr dühösen megkérdezte: Mit képzelsz, te vagy Juan Manuel Fangio? Utastársa erre meglehetősen szellemesen így válaszolt, miközben ujjával rá mutatott: „Én nem, de ő…” 
Az egyik legismertebb és legviccesebb anekdota Nigell Mansellhez és Ayrton Sennához köthető. Ebben a változatban a brazilok háromszoros világbajnokát állították félre, miután az 1992-es Brit Nagydíj ideje alatt túllépte a sebességhatárt (70 mérföld/óra helyett 125 mérföld/órával hajtott), az őt igazoltató rendőr pedig állítólag ezt a kérdést tette fel: Mit képzelsz, te vagy Nigell Mansell? Noha egyes szakértők – a többi történethez hasonlóan – mindezt „túl szépnek tartják, hogy igaz legyen” Mansell életrajzában megerősítette, hogy a sokat idézett történt bizony valós.
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Népszerü cikkek

To Top