Forma1

Rosberg nem foglalkozik Hamiltonnal, inkább pihenni szeretne

Nico Rosberghez eljutottak Lewis Hamilton és Toto Wolff napokban tett nyilatkozatai is – reagálni érdemben viszont csak főnöke szavaira volt hajlandó.

 

Bár az idény már véget ért, továbbra is téma a Mercedes két versenyzőjének a feszült viszonya. Toto Wolff, a csapat sportigazgatója a hét elején kijelentette: Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszálykodása nem tesz jót a csapatnak, így amennyiben a helyzet súlyosbodik, elgondolkodhatnak eddigi filozófiájukon, és akár a versenyzőcserén is.

Lewis Hamilton erre reagálva másnap a BBC-nek cáfolta, hogy viszonyuk hátráltatná az istállót, ám ugyanezen interjú során aztán újabb megjegyzéseket tett csapattársára, kiemelve, hogy Rosberg „sokat panaszkodik” – például az ő kemény vezetési stílusára. Rosberget egy bécsi szponzoreseményen szembesítették Hamilton szavaival. „Ez is csak egy kijelentés. Azt gondoltam, hogy mivel az utolsó versenyeknek vége, most következik egy nyugalmasabb időszak” – reagált csapattársa nyilatkozatára egy mosollyal az ORF osztrák televíziónak.
Majd Toto Wolff említett kijelentését is kommentálta. „Ami Toto szavait illeti: teljes mértékben megértem, hogy az elmúlt két szezon után már sokkal több ősz hajszála van. Nagyra becsülöm őt, ahogyan az elmúlt években velünk dolgozott. Nagyon nehéz két élversenyzőt – ha egyáltalán szabad ilyet mondanom – kezelni egyszerre. Óriási a rivalizálás. Remélem azonban, hogy Toto időről időre mindig meggyőzhető lesz arról, hogy a legjobb, ha két élversenyzőt választ. De ebben csak reménykedhetek. Természetesen sok szép eredményünk és sikerünk van, ezek magukért beszélnek.”
Rosberg a csapattárssal való üzengetés viszont nem kívánta folytatni. „Ami Lewist illeti, inkább semmit sem mondok” – hárította a vitanyitás lehetőségét. Majd a fölvetésre, szerinte Hamilton karácsonyig lenyugszik-e, s nem tesz újabb megjegyzéseket rá, továbbra is tartotta magát: „Nos, tehát… Egyszerűen nem akarok mit mondani erről” – jelentette ki.
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Népszerü cikkek

To Top