Forma1

Button nem Alonso legyőzésének örül

A csapat brit pilótája úgy érzi, a McLaren-Honda számára a folytatásban is fontos lesz az ő és a márkatárs, Fernando Alonso tapasztalta.

 

Nem úgy alakult a Honda visszatérése, ahogyan azt a japánok és a partnercsapat vezetői eltervezték, hiába sejtették ugyanis, hogy nehéz lesz a 2015-ös évad, arra talán senki sem számított, hogy csak a tavalyi autó átalakított verziójával versenyző Manort tudják leelőzni a gyártók bajnokságában. A csapat gyengélkedése a két világbajnok párharcát is elhomályosította, hiszen a különböző műszaki hibák miatt nem lehet reálisan megítélni, hogyan teljesítettek a házon belüli küzdelemben.

Ha csak az egységeket nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy Button nyerte az első fordulót (ő 16 pontot gyűjtött, míg a csapattárs 11-et), ő azonban nem tulajdonít túl nagy jelentőséget sikerének. „Nem ez az eredmény fog megnyugtatni, nem ez fog elégedettséggel eltölteni. Azt hiszem, a következő szezon érdekesebb lesz” – mondta, amikor a pontverseny végeredményéről és Alonso legyőzéséről kérdezték. „Inkább annak örülök, hogy érzésem szerint jó munkát végeztem a rendelkezésemre álló eszközökkel. És az is jó, hogy együtt dolgozhattam Fernandóval” – magyarázza a 2009-es világbajnok.
Bár magát a versenyszezont nem tartotta különösen szórakoztatónak – ezt az idény során több alkalommal is egyértelművé tette –, Button élvezte, hogy a kétszeres spanyol bajnok mellett dolgozhatott, hiszen nagyon sok dolgot tanult márkatársától, noha jelenleg ő a mezőny legtapasztaltabb versenyzője. „Sokat tanultunk egymástól, hiszen mindketten hosszú ideje itt vagyunk már a Forma-1-ben. Más időpontokban ugyan, de ugyanazoknál a csapatoknál is szerepeltünk, szóval külön-külön is komoly tapasztalatokra tettünk szert, most pedig, hogy együtt dolgozhattunk, ez a tudás úgy vélem, sokat segített a csapatnak” – fogalmaz.
„Például az idei szezonban jelentkező megbízhatósági problémák közepette is irányt mutattunk az alakulatnak, ez pedig tényleg komoly segítség lehet a következető versenyévad szempontjából. Nagyon szórakoztató volt a közös munka; jó volt figyelni, mit mond, és úgy tudom, ő is hasonlóképpen gondolkodik a velem végzett munkáról. Nekünk pedig most pont erre van szükségünk, az ugyanis mindenképpen csak előre viheti a csapatot – főleg a következető versenyévadban –, ha két tapasztalt versenyzőtől kap visszajelzéseket” – zárta gondolatát a tizenötszörös futamgyőztes.
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Népszerü cikkek

To Top