Vizi sportok

Manhercz vezérletével simán győzött a pólóválogatott

Magabiztos győzelemmel rajtolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a kassai nemzetközi tornán, amelynek pénteki nyitónapján a franciák nemzeti együttesét verte hat góllal.

 

Az elején még döcögött a játék, Benedek Tibor szövetségi kapitány alakulata 2-0-ra vezetett ugyan, a franciák azonban fordítottak (2-3), s egészen 5-5-ig tartották a lépést. Utána azonban már érvényre jutott a tudáskülönbség, s a vége hatgólos magyar siker lett.

Benedek Tibor így értékelt a szövetség honlapján a mérkőzés után:  “Az első félidő kevésbé tetszett, a második viszont már sokkal eredményesebb volt. Jobb volt a védekezésünk, és a helyzeteinket is jobban ki tudtuk használni. Ezen a mérkőzésen Lévai Márton védett, Bedő Krisztián maradt ki a keretből a centerek közül. A bent lévők közül Kis Gábor ma eredményesebben játszott, mint Mezei Tamás, remélem, ő holnap több ítéletet harcol majd ki.”
„Elég döcögősen kezdtük a meccset, volt bennünk egy kis fásultság, és talán egy kis drukk is az elején. Többször is vezetett az ellenfél, de a második negyedben elkezdtünk összeállni, a harmadikban pedig már el is léptünk a franciáktól. Akkor és a végén is már sikerült a megbeszélt elemeket megvalósítanunk. Úgy éreztem, sokat játszottam, megkaptam a bizalmat ma. Van fél napunk pihenni, holnap jön az újabb meccs, az is várhatóan hajtós lesz. A szálloda gyönyörű, az étkezés is tökéletes, az uszoda is rendben van, kicsit meleg a vize, ami miatt könnyebben el lehet fáradni. De hát ebben a három napban sem a körülmények a fontosak, nem hiszem, hogy bármelyikünknek is ez a lényeges. Sokkal inkább az, hogyan tudunk teljesíteni.” - mondta a négygólos Manhercz Krisztián
Szombaton – 19.30-tól – a házigazda szlovákok következnek. A negyedik résztvevő a román együttes.
Eredmény:
Magyarország-Franciaország 13-7 (3-3, 3-2, 5-1, 2-1)
A magyar góldobók: Manhercz 4, Jansik D., Kis G. 2-2, Decker Á., Vámos, Gór-Nagy, Salamon, Erdélyi
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Népszerü cikkek

To Top